Szybkie kotlety mielone

Podobnie jak inne wyroby garmażeryjne, również i samo mięso idealnie nadaje się do przygotowywania szybkich potraw. Szczególnie, jeśli jest to mięso… garmażeryjne. Oto przykład, jak za pomocą takiego mięsa, można w kilka chwil wyczarować piękne danie.

Na początek – lepienie

Mięso garmażeryjne doskonale nadaje się do lepienia klopsów. Dlatego po uformowaniu kulek, można je od razu położyć na oleju. Co więcej, przed ich nałożeniem możemy umieścić we wnętrzu klopsów różne dodatki, takie jak np ogórek konserwowy.

Po drugie – smażenie

Nasze klopsiki można bardzo szybko podsmażyć. Jeśli mamy kuchnię gazową bądź elektryczną, musimy być pod tym względem bardzo ostrożni.

Po trzecie – dodatki

Dania mięsne nie muszą mieć wcale ziemniaków. Jeśli chcemy zrobić coś na szybko, spokojnie wystarczą nam frytki, które szybko możemy przyrządzić we frytkownicy.

A może dzięki takim prostym i szybkim daniom, uruchomimy swoje usługi cateringowe?

Post Author: admin

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *